Omgeving Wetterwille

Nieuwbouwplan Wetterwille maakt deel uit van het project Delfstrahuizen-West, dat uit drie onderdelen bestaat: Recreatiegebied Watervilla’s Friese Meren (klik hier), een bestaande camping van A & A Recreatie, die een upgrade zal ondergaan, met o.a. een nieuw passantenhaven en het nieuwbouwplan Wetterwille met bouwkavels voor zelfbouw en voor projectmatige bouw.

Vanuit het open vaarwater en vanaf de ontsluitingsweg (De Marwei) vanuit Delfstrahuizen (ca. 400 inwoners) kan het nieuwbouwplan Wetterwille bereikt worden. Wetterwille ligt aan het westelijk deel van het gezellige dorpje Delfstrahuizen, dat een tweelingdorp vormt met Echtenerbrug. Aangrenzend zijn de natuurgebieden Rottige Meente. Weerribben en Gaasterland gelegen, die te bereiken zijn met de boot, fiets en auto.

De toeristische trekpleisters Lemmer, Joure, Langweer, Sneek en Heerenveen zijn via de snelwegen A6 en A7 gemakkelijk en snel bereikbaar en voorzien ook in de behoefte voor sport- en vrijetijdsactiviteiten.

 

Hieronder vindt u meer informatie over de dorpen Delfstrahuizen/Echtenerbrug en de wijde en waterrijke omgeving van nieuwbouwplan Wetterwille.