Nieuwbouwplan Wetterwille

Informatie nieuwbouwplan Wetterwille

In het nieuwbouwplan Wetterwille worden 20 kavels gerealiseerd voor de bouw van vrijstaande woningen gelegen aan het westelijk deel van het Friese dorp Delfstrahuizen. Deze nieuwe, ruime en waterrijke woonwijk biedt u de unieke gelegenheid te wonen aan open vaarwater, dat gelegen is aan de rand van het Tsjeukemeer, één va de bekende Friese meren.

Wonen in de woonwijk Wetterwille

Vanuit de woonwijk kunt u, eventueel vanaf uw eigen ligplaats, via verschillende vaarroutes door heel Friesland varen en ook het IJsselmeer bereiken. Met de aangrenzende gezellige dorpen Delfstrahuizen en Echtenerbrug en de natuurgebieden Rottige Meente, Weerribben en Gaasterland op korte afstand, is wonen in deze omgeving naast de watersport, ook zeer aantrekkelijk voor fiets- en wandelliefhebbers. Wonen in nieuwbouwplan Wetterwille staat garant voor rust, privacy, genieten en vrijheid, waarbij elke dag het ultieme vakantiegevoel zal overheersen!

Het nieuwbouwplan Wetterwille is gelegen aan de noordzijde van de Pier Christaansloot. De ontsluiting van de wijk komt vanaf de hoofdweg door het dorp, de Marwei. Aan de westzijde is het Tjeukemeer gelegen met een strand, dat bereikbaar wordt gemaakt door de nieuwe toegangsweg. Ten noorden wordt het plan begrenst door weilanden.

          

Het nieuwbouwplan Wetterwille

Het totale plangebied bestaat uit drie onderdelen:

1. Het nieuwbouwplan Wetterwille ligt tegen het bestaande dorp Delfstrahuizen aan en is bestemd voor permanente bewoning voor 45 nieuwbouwwoningen in een mix van vrije kavels en projectbouw. Een deel van deze woningen komt aan open vaarwater met een eigen ligplaats. Aan de noordzijde komen een viertal bijzondere kavels met vrij te bebouwen kavels. Deze vier kavels bieden vrij uitzicht op de weilanden, het strand en het Tjeukemeer. De projectbouw zal worden gerealiseerd in het middengebied.

2. De bestaande camping van A & A recreatie zal een complete upgrade ondergaan met nieuwe inrichting, waarbij het oeverdeel aan de Pier Christaansloot wordt vrijgemaakt van caravans voor een beter zicht op de Pier Christiaansloot. Achter de camping komt een geheel nieuwe passantenhaven.

3. Watervilla’s Friese Meren is het recreatiegebied dat ontwikkeld wordt door projectontwikkelaar Kontour Vastgoed met maximaal 50 luxe recreatiewoningen voor recreatieve bewoning. Deze woningen bevinden zich aan het vaarwater aan de rand van het Tjeukemeer.

Meer informatie over het nieuwbouwplan Wetterwille

Heeft u interesse in het nieuwbouwplan Wetterwille? Neem dan contact met ons op voor meer informatie via: info@windgroep.nl. Of stel uw vraag via ons contactformulier